ردکردن این

مزایا و معایب فوم بتن چیست؟

مزایا و معایب فوم بتن

یکی از پرطرفدارترین و پرکاربردترین انواع بتن های سبک، فوم بتن است. در بسیاری از موارد، ترجیح بر این است که برای اجرای کف سازی ساختمان، به جای پوکه ریزی از فوم بتن استفاده شود. فوم بتن به دلیل وزن سبک خود و سرعت اجرای بالاتر، از محبوبیت بیشتری نسبت به پوکه ریزی برخوردار است. با ما همراه باشید تا مزایا و معایب استفاده و خرید دستگاه فوم بتن را شرح دهیم.

فوم بتن چیست؟

همانطور که اشاره کردیم، فوم بتن یکی از بهترین و پرکاربردترین انواع بتن های سبک است. فوم بتن یا concrete foamed، نوعی ملات محسوب می شود که چگالی بسیار پایینی دارد.

فوم بتن با ترکیب گردن آب، سیمان، ماسه نرم و فوم کف زا تولید می شود. به همین دلیل هم عایق حرارتی خوبی است و هم نصب و اجرای آن آسان می باشد. فوم بتن بر خلاف تصور عموم جدید نیست و پیشینه تاریخی دارد. از این مصالح برای کف سازی ساختمان استفاده می شود. در ادامه برخی از مزایای فوم بتن را برسی کرده ایم.

1- قیمت پایین تر

زمانی که در ساخت یک ساختمان از فوم بتن استفاده شود، حدود 30% قیمت تمام شده پایین تر از پوکه ریزی تمام خواهد شد. این مزیت اقتصادی باعث شده که بسیاری به دنبال استفاده از فوم بتن باشند. به دلیل وزن سبک فوم بتن، امکان پمپاژ سریع و راحت آن به طبقات بالاتر وجود دارد تا به نحوی در هزینه ها صرفه جویی شود. همچنین فوم بتن به دلیل این که یک عایق حرارتی عالی است، در هزینه های انرژی ساختمان صرفه جویی قابل توجهی خواهد شد.

 با این حال باید در نظر داشته باشید که محل اجرا و دستگاه ها نیز بر این موضوع تاثیر دارند.

2-سرعت بالای اجرا

زمانی که از مصالح سبک برای کف سازی استفاده شود، تا حد زیادی می توان در زمان صرفه جویی کرد و در عین حال بهترین نتایج را دید. فوم بتن، به دلیل وزن سبکش یک انتخاب عالی برای اجرای کف سازی ساختمان ها می باشد.

علاوه بر این، دستگاه های فوم بتن، به دلیل توانایی بالایشان در تولید بتن (بین 60 تا 90 متر مکعب)، می توانند سرعت کف سازی را تا حد زیادی افزایش دهند. برای مثال، اگر شما بخواهید کف سازی را با پوکه ریزی اجرا کنید، باید 7 تا 10 برابر بیشتر از فوم بتن زمان صرف کنید!!

مزایای فوم بتن

 3- عایق سرما، گرما

فوم بتن دارای متخلخل بوده و دارای یک بافت یکپارچه است؛ این ویژگی ها سبب شده که فوم بتن به یک عایق حرارتی عالی تبدیل شود.

این ویژگی به طور مستقیم بر روی راحتی ساکنین و هزینه های انرژی ساختمان تاثیر می گذارد.

4- عایق صدا و رطوبت

بسیاری از اپارتمان نشین ها از سروصدای دیگر ساکنین ناراضی هستند. در ساختمان هایی که با روش سنتی ساخته شده است، مصالح عایق صدا نیستند و باعث آزار ساکنین می شوند. فوم بتن با داشتن عایق صوتی خوب، انتخابی عالی برای ساختمان ها و آپارتمان ها می باشد.

یکی از دیگر مزایای فوم بتن ، عایق رطوبت آن است. فوم بتن با داشتن قشرهایی با سطوح متخلخل فراوان، دارای شکاف و درزهای کمتری است؛ به همین دلیل می تواند یک عایق رطوبت عالی نیز در نظر گرفته شود. البته باید اشاره کرد که فوم بتن باید در ضخامت مناسبی استفاده شود تا بتواند در برابر نفوذ آب و رطوبت مفید واقع گردد.

5- بالا بودن مقاومت فشاری

مقاومت فشاری عبارت است از ظرفیت تحمل یک جسم، مصالح ساختمانی یا سازه در مقابل نیروهای فشاری محوری مستقیم. هنگامی که حد مقاومت فشاری یک ماده فرا می‌رسد، آن ماده منهدم خواهد شد. این مسئله در صنعت ساخت و ساز اهمیت بسیاری دارد. به همین دلیل بسیار مهم است که از مصالحی چون بتن که دارای مقاومت فشاری بالا هستند، استفاده شود.

فوم بتن، یکی از مصالح دارای مقاومت فشاری بالاست و قابلیت تحمل بار و فشار زیادی دارد. این امر سبب شده که حتی در کف سازی و زیرسازی راه ها نیز از آن استفاده شود. می توان گفت که مقاومت فشاری فوم بتن تقریبا نامحدود است.

6- وزن سبک

وزن سبک مصالح به کار رفته در ساختمان، خطرات ناشی از زلزله را تا حد زیادی کاهش می دهد. فوم بتن با وزن حجمی در حدود 250 تا 300 کیلوگرم در متر مکعب، یک انتخاب عالی برای صنعت ساخت و ساز است. با استفاده از فوم بتن، نیروهای وارد آمده به پی و فوندانسیون به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند. بدین ترتیب وزن طبقات و اندازه ستون ها نیز کاهش میابد.

7- مقاومت در برابر حرارت

یکی دیگر از مزایای فوم بتن، مقاومت بالایشان در برابر آتش و حرارت است. این ویژگی باعث افزایش ایمنی ساختمان در برابر آتش سوزی می شود. مثلا اگر یک فوم بتن با ضخامت 88 سانتی متر را حرارت دهیم، این تکه می تواند تا 1270 درجه را نیز تحمل کند، آن هم بدون هیچ آسیبی.

مقاومت در برابر حرارت فوم بتن

8- کاهش نیاز به نیروی انسانی

در هنگام ساخت ساختمان به صورت سنتی، رفت و آمد کارگران و ابزارهای شان تا حد زیادی احتمال خسارت را بالا برده و هزینه ها را افزایش می دهد. اجرای فوم بتن با استفاده از پمپ صورت می گیرد و نیاز به نیروی انسانی برای رفت آمد و حمل ندارد. بدین ترتیب از بسیاری از هزینه ها و خسارات جلوگیری می شود.

معایب فوم بتن چیست؟

پیشتر تمامی مزایای فوم بتن را شرح دادیم، اما باید معایب آن را نیز بازگو کنیم تا بتوان با درکی بالا انتخاب کرد. برخی از معایب فوم بتن عبارتند از:

  • در فوم بتن، نیاز به سیمان حدود 2 برابر نسبت به دیگر مصالح است.
  • اگر از فوم بتن برای ساخت دیوار استفاده شود، به تدریج سرازیر شده و پایین میریزد.
  • اگر فوم بتن در محیط های کوچک و بسته استفاده شود، با تولید بخار می تواند باعث آسیب به سلامت اشخاص گردد.
  • قطعات پیش ساخته فوم بتن قیمت بالایی دارند.
  • در صورت عدم نگهداری مناسب، به مرور زمان بر روی بدنه فوم بتن ترک ایجاد می شود. این ترک ها در طول زمان بزرگ و بزرگ تر می شوند تا زمانی که تکه تکه شوند.
  • فوم بتن قدرت چسبندگی بالایی ندارد و در دیوار چینی باعث افزایش مصرف ملات می گردد.

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *