معمولا افراد ترجیح می دهند برای کف سازی ساختمان از فوم بتن و یا پوکه استفاده کنند. هر یک از این روش های مزیت های خاص خود را دارند و با معایبی همراه هستند. با ما همراه باشید تا مزایا و معایب کف سازی ساختمان با فوم بتن و پوکه را برسی کنیم.
کف سازی ساختمان
یکی از مهم ترین بخش های یک سازه، کف سازی آن است. با کمک کف سازی، سطحی فراهم می شود که بنا قابل سکونت و فعالیت شود. کف سازی باید با بهترین مصالح و به بهترین شکل صورت گیرد تا علاوه بر زیبایی، استانداردهای ایمنی را نیز برآورده کند.
در صورتی که کف سازی و شیب بندی آن به صورت استاندارد نباشد، نه تنها ظاهر زیبایی ندارد، بلکه توان تحمل وزن بار زنده ساختمان را نیز نخواهد داشت. این روزها، یکی از مصالحی که برای کف سازی زیاد استفاده می شود، فوم بتن نام دارد.
فوم بتن چیست؟
فوم بتن که با نام بتن سبک نیز شناخته می شود، با ترکیب آب، ماسه بادی، سیمان و مایع فوم است. فوم بتن بیشتر ماهیتی خمیری دارد و کلمه بتن در آن بسیاری را به اشتباه می اندازد. تفاوت فوم بتن با بتن کاملا محسوس است و کاربردهای آن ها نیز متفاوت می باشد.
فوم بتن سابقه تاریخی دارد، اما اولین استفاده آن در صنعت ساختمان سازی به 1920 میلادی بر می گردد. در سال 1980، از فوم بتن برای اولین بار در کف سازی استفاده شد. با درک مزایای این ماده و بالا رفتن تقاضای آن، روند ساخت دستگاه فوم بتن نیز افزایش پیدا کرد.
فوم بتن به صورت خشک، مرطوب و کف آماده ساخته می شود. بسته به پروژه و نیازهای آن، از هر یک از این روش ها استفاده می شود. روش کف آماده بیشتر برای پروژه های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایای فوم بتن نظیر مقاومت عالی، عایق حرارتی و صوتی، قیمت مناسب و وزن سبک آن، این ماده را به یکی از مصالح عالی برای کف سازی تبدیل کرده است.
کف سازی ساختمان با فوم بتن
همانطور که اشاره کردیم، کف سازی ساختمان با کمک فوم بتن یکی از جدیدترین راه هاست که مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. فوم بتن که با نام concrete foam نیز شناخته می شود، برای کف سازی ساختمان ها، اجرای شیب بندی، پر کردن حفره ها و ساخت بلوک های غیرباربر استفاده می گردد.
فوم بتن به دلیل چگالی پایین خود، بتن سبک وزن یا اسفنجی نیز خوانده می شود. این ماده مقاومت قابل توجهی در برابر حرارت، رطوبت، سرما و فرسایش دارد و آزمایش های قابل توجهی را از سر گذرانده است. در ادامه به معرفی مزایا و معایبی می پردازیم که کف سازی ساختمان با فوم بتن برای شما خواهد داشت.
مزایای کف سازی ساختمان با بتن چیست؟
به طور خلاصه فوم بتن به دلیل صرفه اقتصادی، وزن سبک، سرعت اجرای بالا، عایق حرارتی و صدا، بالا بودن مقاومت فشاری و کاهش نیاز به نیروی انسانی خود در کف سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
در واقع به کمک دستگاه فوم بتن، شما قادر خواهید بود از این مزایا بهره مند شوید. در ادامه به شرح بیشتر این موضوع پرداختیم.
1- صرفه اقتصادی
طبق برآوردها، زمانی که شما کف سازی ساختمان را با فوم بتن انجام دهید، حدود 30% هزینه های شما نسبت به روش های سنتی کمتر خواهد بود. در وهله اول، به دلیل وزن سبک فوم بتن امکان پمپاژ آن به طبقات بالاتر وجود دارد؛ بنابراین برای جابجایی و حمل آن نیازی به دردسر و هزینه زیاد نخواهید داشت. علاوه بر این، فوم بتن یک عایق حرارتی بسیار عالی است و می تواند در هزینه های انرژی ساکنین صرفه جویی کند.
توجه: صرفه اقتصادی فوم بتن تا حد زیادی به محل اجرا و دستگاه ها نیز بستگی دارد.
2- عایق سرما و گرما
فوم بتن دارای یک بافت یکپارچه و متخلخل می باشد؛ به همین دلیل یک عایق عالی برای گرما و سرما است.
به کمک این ویژگی هم ساکنین از راحتی بیشتری برخوردار خواهند بود و هم در هزینه های آن ها صرفه جویی خواهد شد.
3- عایق رطوبت
یکی از مهم ترین ویژگی های کف سازی ساختمان با فوم بتن ، عایق رطوبت آن است. بسیار مهم است که برای کف سازی از مصالحی استفاده شود که عایق رطوبت باشند. فوم بتن با داشتن قشرهایی با سطوح متخلخل فراوان، شکاف و درزهای کمی دارد. بدین ترتیب در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاوم است.
4- وزن سبک
یکی دیگر از ویژگی هایی که بسیاری برای کف سازی ساختمان سراغ فوم بتن می روند، وزن سبک آن است. این ویژگی هم باعث راحت بودن جابجایی آن و هم کاهش خطرات ناشی از زلزله می شود.
فوم بتن، وزن حجمی در حدود 250 تا 300 کیلوگرم است و یک انتخاب عالی برای کف سازی می باشد. با استفاده از این ماده، نیروهای وارده به پی و فوندانسیون کم می شوند و وزن طبقات و اندازه ستون ها کاهش پیدا می کنند.
5- بالا بودن مقاومت فشاری
مقاومت فشاری در صنعت ساخت و ساز اهمیت زیادی دارد، چرا که دارای رابطه مستقیمی با استحکام و مقاومت سازه می باشد. فوم بتن دارای مقاومت فشاری بسیار بالایی می باشد و از آن حتی در زیرسازی راه ها نیز استفاده می شود.
معایب کف سازی ساختمان با فوم بتن چیست؟
برای داشتن انتخابی عالی، باید علاوه بر مزایا از معایب فوم بتن نیز آگاه باشید.
- فوم بتن نیاز به ملات بیشتری دارد و حدود 2 برابر نسبت به روش های سنتی سیمان مصرف می کند.
- قطعات پیش ساخته فوم بتن، دارای قیمت بالایی هستند.
- چسبندگی فوم بتن پایین است و اگر در دیوار از آن استفاده شود، نیاز به ملات بیشتری خواهد داشت.
- کف سازی با فوم بتن باید با رعایت تمامی استانداردها صورت گیرد؛ در غیر این صورت ریسک نشست وجود خواهد داشت.
- درست است که اجرای فوم بتن سریع است، اما زمان خشک شدن آن کمی طولانی تر است.
- فوم بتن اگر در محیط های کوچک استفاده شود، با تولید بخار می تواند به سلامت افراد آسیب بزند.
- اگر از فوم بتن به درستی نگهداری نشود، با گذر زمان روی سطح آن ترک ایجاد می شود. این ترک ها در طول زمان بزرگ تر می شوند تا زمانی که به کل تکه تکه شوند.
هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!