ردکردن این

تفاوت فوم بتن با بتن معمولی چیست؟

تفاوت فوم بتن با بتن معمولی چیست؟

برای ساخت یک ساختمان انتخاب های زیادی پیش روی شماست. شما می توانید از مصالح جدید و مدرن استفاده کنید یا روش های سنتی را در پیش بگیرید. یکی از موضوع هایی که ممکن است ذهن برخی را درگیر کند، تفاوت فوم بتن با بتن معمولی است. با ما در گروه ماشین سازی محمدی همراه باشید تا تفاوت بتن معمولی و فوم بتن را شرح دهیم.

بتن چیست؟

بتن، یک ماده مرکب است که با استفاده از مخلوط سیمان، سنگدانه های مختلف، آب و مقداری افزودنی در مقادیر مختلف تولید می شود. بتن، یکی از مهم ترین و با ارزش ترین مصالح در صنعت ساخت و ساز است.

در نقطه ای که هر یک از مواد تثبیت کننده مانند سیمان، سنگدانه، آب و مواد افزودنی به میزان لازم مخلوط شوند، سیمان و آب با یکدیگر واکنشی را آغاز می کنند تا به شکل یک توده جامد ببندند.

بتن نسبت به سایر مصالح مقرون به صرفه است؛ همچنین مقاومت فشاری آن فوق العاده بالا بوده و می تواند فشار بالایی را تحمل کند. بتنی که با آرماتور فولادی ساخته شده است، در برابر آتش ایمن است. بتن، قابل پمپاژ و اسپری بوده و بسیار محکم است. همچنین هزینه نگهداری آن کم است.

فوم بتن چیست؟

فوم بتن که با نام بتن سبک نیز شناخته می شود، ترکیبی از آب، ماسه بادی، سیمان و مایع فوم است. فوم بتن یا بتن سبک را می توان به عنوان یک ماده سیمانی توصیف کرد که حداقل 20 درصد فوم را تشکیل می دهد. چگالی خشک فوم بتن ممکن است از 300 تا 1600 کیلوگرم بر متر مکعب تفاوت داشته باشد.

تقریبا می توان گفت هیچ ماده  دانه درشتی در ساخت فوم بتن استفاده نمی شود و استفاده از واژه بتن ممکن است شما را به اشتباه بیاندازد. فوم بتن به دو روش درون خطی و پیش فوم ساخته می شود و کاملا شکل پذیر بوده و فرآیند تولید آن به نسبت ساده و ارزان است. همچنین تاثیر جانبی و محیطی بسیار کمتری نسبت به ACC دارنند و دارای چگالی کمی می باشند.

فوم بتن برای اولین بار در سال 1920 میلادی برای عایق کردن دیوارها استفاده شد؛ اما با مطالعه و تحقیق روی ویژگی های این ماده، صنعت و دستگاه فوم بتن ظهور کردند. در ابتدای کار از فوم بتن برای پر کردن نقاط خالی دیوار پایینی طبقات استفاده می شد، اما بعدها محققان فهمیدند که از فوم بتن می توان استفاده بسیار وسیع تری در صنعت ساختمان سازی شود.

فوم بتن چیست؟

روش درون خطی و کف آماده تولید فوم بتن

در این روش، مخلوط پایه ماسه و سیمان اضافه شده و به طور کامل با فوم مخلوط می گردد. روش درون خطی تولید فوم بتن به دو بخش مرطوب و خشک تقسیم می شود.

  • روش مرطوب: موارد مورد استفاده در روش مرطوب ماهیت مرطوب ترین دارند. با کمک میکسرهای استاتیک درون خطی، مواد پایه و فوم با هم مخلوط می شوند.
  • روش خشک: در این روش از مواد خشک برای تولید استفاده می شود.

از طرفی در روش کف آماده، میکسر مواد اولیه را به محل پروژه می برد. سپس فوم آماده شده را در حین چرخیدن میکسر به آن اضافه می کنند. معمولا از روش کف آماده برای پروژه های کوچک استفاده می شود. به طور کلی، مزایای فوم بتن بیشتر از معایب آن است.

تفاوت فوم بتن با بتن معمولی چیست؟

فوم بتن عمدتاً از سیمان، حباب های آب و هوا، پرکننده (مانند PFA، ماسه و غیره) و بدون هیچ گونه سنگدانه تشکیل شده است. منافذ هوا از هم زدن هوا با یک عامل کف کننده تشکیل می شوند. اندازه معمولی حباب های هوا حدود 0.3-0.4 میلی متر قطر دارد. با این حال بتن معمولی، عمدتاً از سیمان و آب تشکیل شده است.

فوم بتن در مقایسه با بتن معمولی دارای چگالی کم و هزینه پایین تر است. چگالی فوم بتن در حدود 400 تا 1600 کیلوگرم بر متر مکعب است. فوم بتن نیازی به تراکم ندارد و از این رو هیچ نیروی جانبی به سازه های مجاور وارد نمی کند. علاوه بر این، مقاومت خوبی در برابر آب نشان می دهد و سطح بالایی از عایق صوتی و حرارتی تولید می کند.فوم بتن برای شیب بندی و کف سازی ساختمان و… توصیه می گرد.

تفاوت فوم بتن با بتن معمولی چیست؟

مزایای فوم بتن چیست؟

  1. وزن سبکی دارد و فشار عمودی کمی به زیرساخت وارد می کند. بدین ترتیب وزن طبقات و اندازه ستون ها نیز کاهش پیدا می کنند.
  2. عایق حرارتی و صورتی خوبی است که این ویژگی در بتن معمولی وجود ندارد. یک تکه فوم بتن می تواند تا 1270 درجه حرارت را بدون آسیب تحمل کنند.
  3. مقاومت عالی در برابر رطوبت و یخ زدگی دارد.
  4. فوم بتن را می توان به راحتی با فشا نسبتا کم در مسافت های طولانی پمپ نمود.
  5. فوم بتن ماده ای با عمر طولانی است. همچنین تجزیه نمی شود و مانند سنگ مقاوم می باشد.
  6. فوم بتن دارای ضریب نفوذپذیری پایینی است.
  7. فوم بتن قیمت پایینی دارد و حدود 30% ارزان تر از مصالح سنتی تمام می شود.
  8. فوم بتن به دلیل وزن سبک و قابلیت پمپ شدن خود، سرعت اجرای بالایی دارد. این ویژگی در بتن های معمولی وجود ندارد.
  9. مقاومت فشاری فوم بتن بالا است. به همین دلیل می تواند حتی در راه سازی نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

معایب فون بتن در مقایسه با بتن معمولی چیست؟

تفاوت فون بتن و بتن معمولی در معایب شان نیز هست. در پایین برخی از معایب فوم بتن نسبت به بتن معمولی آورده شده است:

  1. با کاهش چگالی بتن فوم، مقاومت فشاری و خمشی آن کاهش می یابد.
  2. فوم بتن دارای میزان محتوای خمیری نسبتاً بالایی است و سنگدانه درشت ندارد؛ در نتیجه بیشتر از بتن معمولی منقبض می شود.
  3. از آنجایی که میزان سیمان آن نسبت به بتن معمولی بیشتر است، هزینه ملات آن بیشتر می شود. میزان مصرف سیمان فوم بتن 2 برابر است، چرا که قدرت چسبندگی کمتری دارد.
  4. دوام فوم بتن عمدتاً تحت تأثیر نسبت منافذ متصل به کل منفذ است.
  5. زمان اختلاط فوم بتن طولانی تر است.
  6. فوم بتن اگر در محیط های بسته و کوچک مورد استفاده قرار گیرد، به دلیل تولید بخار می تواند باعث آسیب به سلامت افراد گردد.

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *